Csicseriborsó fogyni, Tudod, hogy fogyaszd a csicseriborsót? Túlsúly, lassú emésztés és mérgek ellen - Fogyókúra | Femina

Átlagos kalóriatartalom Leírás A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike, a Közel-Keleti térségben kb. Legfőbb termőhelyei a mediterránium országai, Nyugat-Ázsia, és az indiai szubkontinens. Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel.

A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. Rendszeres fogysztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer vigyázat!
Beszerezhető konzervben és szárítottan is.

Előző esetben könnyebb dolgunk van, ugyanis jelentősen lerövidül csicseriborsó fogyni ideje. Utóbbi esetben egy nap áztatás után is körülbelül két órán át kell főzni bő, sós vízben, lassú tűzön kell puhára főzni. Számos receptben találkozhatunk a csicseriborsóliszttel, mint alapanyaggal.

Ezt otthon is könnyen előállíthatjuk: a száraz csicseriborsót óvatosan megpirítjuk, állandóan mozgatva a serpenyőt, hogy ne legyenek a borsókon égett pontok, majd turmixba téve addig őröljük, míg porózus nem lesz.
FONTOS: A nyers csicseriborsó emészthetetlen méreganyagokat tartalmazhat, ezért az áztatáshoz használt vizet ki kell önteni, és csak friss vízben szabad főzni. Mikor vegyem A biopiacon tavaly felfedeztem, hogy száraz csicseriborsót kimérve is lehet kapni.
Már alíg várom, hogy zsenge változatban is megkóstolhassam! Manapság egyre több helyen kapható mind száraz, mind konzerv változatban is. Érdemes mindig tartani otthon.

A konzerveket meg néha poroljuk le és csicseriborsó fogyni, hogy vajon a szavatossági ideje nem járt-e már;le. A konzerv csicseriborsót miután felnyitottuk, a hűtőben tároljuk.