Fogyás költészet


purium 10 napos tisztítja a fogyást

Ma Mécs Anna Fogyás című novelláját hallgathatják meg a szerző fogyás költészet. Új ablakban Belső közlés Mécs Anna Mécs Anna párhuzamosan végezte el a magyar és a matematika szakot, beállítódása azonban sokáig jóval erősebben a whisky zsírégetés, mint a bölcsészet felé irányult. Egy időben a Rádió Q tudományos ismeretterjesztő műsorát is vezette, majd végül mégis az irodalom felé váltott és többek meglepetésére néhány éve íróként lépett színre, méghozzá az egyik legérdekesebb és leggyorsabban ismertséget szerző elsőkötetes szerzőként, aki Gyerekzár című könyvével a Margó-díjat is megkapta.

fogyás ghrelin

Írásai játszanak a viselkedésszerkezeti sémákra redukált fikció és az önéletrajzi vallomásosság keverésével, így elbeszéléseiben nemegyszer a politika és a régi demokratikus ellenzékiség is előkerül, amelyben Mécs Imre lányaként a gyerekkorát töltötte. A mától a Klubrádió honlapján is meghallgatható Fogyás című novellájában is elegánsan kiismeri magát a jelenkor domináns lélektani jellegzetességei terén, szereplőinek viselkedése tulajdonképpen fogyás költészet átlagos emberi történetek lehetséges csavarait jeleníti meg, talán leginkább Etgar Keret izraeli írót idézve eszünkbe — mint arról Belső közlés című irodalmi műsorunknak az alkotóval folytatott beszélgetésében is szó esett.

súlycsökkenés északi gazdag hegyek

Ezen belül is különös figyelmet érdemelnek Mécs Anna női elbeszélői, akiken keresztül a szerző — legalábbis látszólag — a ma divatos narratívaképzés önigazoló voltával, reflektálatlanságával is azonosul.

Az ide kattintva el is olvasható novellában a hajdani szerelmespár két tagja találkozik újra egymással, s a történet tanulsága szerint a testsúly csökkenése, amit mindkettőjüknek sikerült elérniük, inkább a változás illúzióját hozza el számukra, mint a valódi változást.

fogyás hősnő

Az elbeszélés a fenti lejátszás gombra kattintva hallgatható meg, a szövege pedig itt található.