Fogyni ddr, Táplálkozás


fogyni ddr

Videojátékokkal a gyerekkori elhízás ellen Ki gondolná, hogy a videojátéktól fogyni is lehet, sőt hatékony fegyverként használható a gyerekkori elhízás ellen is? Pedig tudományosan bizonyított tény, hogy a videojátékkal játszó gyerek szervezete kétszer-háromszor annyi energiát használ fel, mint például tévénézés közben. Ennek jeleként a videojátékok megemelik a pulzusszámot is, sőt kedvezően hatnak a nagy verőerek rugalmasságára is.

Első pillantásra hihetetlennek tűnik ugyan a fenti állítás, ami ellentmond minden logikának — mégis igaz.

fogyni ddr

Korántsem mindegy persze, milyen típusú videojátékokról is beszélünk pontosan. A Pediatrics című lap augusztusi számában ismertetett tanulmány szerzői két aktív videojáték — a táncra buzdító Dance Dance Revolution DDR és a különféle sportágak tenisz, ökölvívás, teke stb.

Kiderült, hogy nem minden videojáték egyenes és biztos út a mozgásszegény életmód és az elhízás felé, éppen ellenkezőleg. A tévéképernyőről szóló zenére ugráló vagy a virtuális pályán sportoló gyerekek szervezete ugyanis — az előre beállított nehézségi fokozattól függően — kétszer-háromszor annyi energiát használt fel miközben a pulzusszám is gyorsult, és hosszú távon az erek is jobban megőrizték rugalmasságukatmint tévénézés, vagyis fogyni ddr ddr képernyő előtti passzív bambulás közben.

Az oklahomai kutatók úgy vélik, hogy szó szerint létfontosságú, hogy azokat a gyerekeket is kimozdítsák kényelmes pozíciójukból, akik pillanatnyilag kizárólag a tévé vagy a számítógép előtt ücsörögnek, és nemigen lehet őket rábírni semmiféle aktív időtöltésre.

Während bis vor wenigen Wochen nur Fett und Fleisch knapp waren, sind jetzt so gut wie alle Lebensmittel Mangelwaren.

A helyzet súlyosságát jól tükrözik az amerikai statisztikai adatok, melyek szerint a gyerekek csaknem egyharmada túlsúlyos azaz testsúlya meghaladja az életkori átlag alapján meghatározott ös percentilistami számos hosszú távú egészségi következménnyel felnőttkori elhízás, cukorbetegség stb.

Nem kétséges, hogy a szabadtéri sportolást, a rendszeres testmozgást semmi nem pótolja, de az aktív videojátékok hatására talán azok a gyerekek is feltápászkodnak a pattogatott kukorica mellől, akik fogyni ddr soha nem állnának fel a fotelból.

fogyni ddr

Simonfalvi Ildikó.