Fogyókúra vízzel, 2. tévhit: Vízmegkötés esetén a legjobb megoldás egy vízhajtó


Azt nem tudjuk, hogy Magyarországon milyen a fogyni kívánók aránya, de valószínűleg nem kevés.

fogyókúra vízzel

Ha szükségesnek látszik a fogyókúra, akkor forduljunk orvoshoz, ugyanis az elhízás betegség, fogyókúra vízzel betegség kezelése pedig orvosi feladat, és a szakszerű tanácsokkal történő fogyás eredményes és egyúttal biztonságos is.

A fogyókúra alapja a diéta és a mozgás. A diéta azt jelenti, hogy bőségesen kell enni a zöldség-főzelékek, gyümölcsök csoportjából, a gabonafélék közül a teljes őrlésű, korpát is tartalmazó lisztből készült termékeket érdemes fogyasztani, naponta szükség van a diétában fél liter sovány tejre, vagy néhány dkg sovány sajtra és egy kevés sovány húsra is.

fogyókúra vízzel

A kenyeret nem célszerű megkenni sem állati, sem növény zsiradékkal, és az ételkészítés sűrítés rántás nélkül történjék. A részleteket az orvos munkáját segítő dietetikusoktól lehet megtanulni.

fogyókúra vízzel

A fogyókúrában elengedhetetlen mozgást testnevelőtől, gyógytornásztól tanulhatjuk meg. Egyes gyógyvizek kedvező, a fogyókúrát elősegítő hatását már a múlt század elején felvetették, amikor kitűnt, hogy a fogyókúrás diéta alkalmazásához gyakran társul székrekedés, amelynek megelőzésében, illetve kezelésében igen jól használhatók a keserűsós és glaubersós gyógyvizek, ez utóbbiak közé tartozik a Mira víz.

A közelmúltban jelent meg Prof.

Halmy László és Dr. Kovács Ferenc főorvos tollából egy igen érdekes közlemény, amelyben fogyókúra vízzel szerzők arról számolnak be, hogy a napi 3 x 2 dl Mira gyógyvízzel kiegészített kcal energiatartalmú fogyókúrás diéta hatására az elhízott betegek lényegesen jobban fogytak, mint akik csak diétás kezelésben részesültek. Az elhízott betegek testsúlya, testtömeg-indexe, derék- és csípő-körfogata, testzsír tömege szignifikánsan csökkent.

fogyókúra vízzel

Emellett észlelték a vér koleszterin- és triglicerid-szintjének szignifikáns csökkenését is. A tudós szerzők kutatása a Mira víz használatának új távlatait nyitotta meg. E legújabb eredmények arra biztatják a fogyni kívánókat, hogy a hatékonyabb fogyókúra érdekében a diéta és a mozgás kiegészítésére alkalmazzanak Mira gyógyvizet is, naponta 3 x 2 dl mennyiségben. Forrás: Természetgyógyász magazin, Zajkás Gábor: Fogyókúra hatékonyságának növelése gyógyvízzel?

fogyókúra vízzel